Het verwerkingsproces bij kinderen na een verkeersongeval

Net als bij volwassenen is het verwerkingsproces en de ervaringen van een auto aanrijding bij een kind erg verschillend. De verwerking bij een kind hangt sterk af van de wijze waarop het kind de auto aanrijding ervaart. Ook de band van het kind met de bestuurder van de auto is medebepalend van de wijze waarop het kind de auto aanrijding zal verwerken. Daarnaast speelt de persoonlijkheid van het kind en de omgeving waarin het kind opgroeit een belangrijke rol. Zo kan een kind, op basis van eerdere ervaringen, zelfs een lichte auto aanrijding als levensbedreigend ervaren en de vorige auto aanrijding, door de nieuwe aanrijding, opnieuw beleven.

De eerste opvang van een kind na een auto aanrijding is bepalend voor het verwerkingsproces

De primaire aandacht van een letselschade specialist is de vraag of er kinderen bij de auto aanrijding betrokken zijn en op welke wijze het kind is opgevangen. De eerste opvang van een kind dat betrokken is bij een auto aanrijding bepaalt hoe op lange termijn het ongeval door een kind zal worden verwerkt. Daarom is de eerste reactie van een volwassene die bij de auto aanrijding betrokken is mede bepalend voor het verwerkingsproces van een kind. Een goede en positieve reactie is dan ook onmisbaar op de plaats van het ongeval. Een goede eerste opvang en aandacht voor het kind is vooral van belang als de (medische)hulpdiensten niet direct op de plaats van de auto aanrijding (kunnen) zijn.

Reactie van kinderen die betrokken zijn bij een auto aanrijding

Kinderen zijn nog (geestelijk) in ontwikkeling en reageren dus niet als een volwassene. Als er iets in het leven van een kind gebeurd dan kijkt deze naar de reactie van een volwassene en stemt daar zijn reactie op af. Een kind wordt dus niet geschokt door de auto aanrijding, maar reageert op de wijze waarop de volwassene met de situatie omgaat. Het is daarom van belang dat de volwassenen die bij de auto aanrijding betrokken zijn niet in paniek raken, maar koel en kalm op de situatie reageren. Ook als het gaat om een lichte aanrijding zal er zorg en aandacht aan het kind geschonken moeten worden.

Welke vergoedingen zijn er na een auto aanrijding?

Heb je een auto aanrijding gehad? De aanrijding met letselschade confronteert je ook met de beleving van gevaar. Naast het verhalen van de blikschade, is er ook de mogelijkheid om een schadevergoeding te krijgen voor de zichtbare en onzichtbare schade.Bij onzichtbare schade gaat het om de vergoeding van het leed dat de aanrijding met de auto psychisch heeft veroorzaakt. Het psychisch leed wordt ook wel smartengeld genoemd. Een letselschade specialist bepaalt samen met u de hoogte van de letselschadevergoeding die is ontstaan door de aanrijding met de auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *